Нова изненада в Синсинати: 19-годишен колежанин повали финалиста от Ролан Гарос!

от в 23:52 на 17.08.2022
Мартин Петков

Каспър Рууд през миналата седмица се завърна на корта след близо 3-седмична почивка и даде старт старт на американското си турне с надпреварата в Монреал, където достигна полуфиналите. Норвежецът показа високо ниво на тенис в канадския град и очакванията към него, както се предполага, логично бяха високи за последния турнир преди началото на US Open - Мастърса в Синсинати.

Скандинавецът започна директно от втория кръг поради факта, че е пети поставен в схемата, но това невинаги е предпоставка за лесен противник, както днес Рууд узна, след като 19-годишният колежанин Бен Шелтън, който се намира на 229-то място в ранглистата и получи ,,уайлд кард" от организаторите за дебютната си поява в състезание от категория ,,Мастърс 1000", поднесе най-сериозната изненада от началото на турнира в щата Охайо и изхвърли петата ракета на света след чист успех за само 69 минути на корта - 6:3 6:3. Гръмката победа отвежда тийнейджъра във фазата на осминафиналите, а там той ще срещне номер 11 в света Камерън Нори.

Американецът имаше мечтан старт на двубоя, след като притисна именития си съперник в дебютното му подаване и изпрати серия от бомбени форхенди по посока полето му, за да се поздрави с ранен пробив аванс - 3:0. Норвежецът на няколко пъти опита да предприеме действия в атакуващ план, ала устремът му бързо биваше приземен от безпощадния левичарски сервис на световния номер 229, за да може след половин час на корта 19-годишният представител на домакините да се приближи на само един сет от победата.

В началните минути от втората част тийнейджърът получи възможност да развие играта си и подобно на по-рано в мача потегли с пробив на старта. Шелтън нито за миг не се поддаде на напрежението, че срещу него стои финалист от Шлема и номер 5 в света, като му отпусна едва две точки на собствен сервис в хода на втория сет, преди с поредното си силни представяне на ретур да затвори срещата в своя полза, бивайки бурни аплодиран от сънародниците си по трибуните.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Нова изненада в Синсинати: 19-годишен колежанин повали финалиста от Ролан Гарос! Мартин Петков
Теми:  
atp | бен шелтън | каспър рууд | мастърс 1000 | синсинати

Коментари





Следвайте ни в Facebook