Нова крачка към Финалите на АТР: Безапелационен Алиасим надви Корда и е шампион в Антверп!

от в 18:50 на 23.10.2022
Мартин Петков

Феликс Оже-Алиасим показва завидна форма, когато става дума за надпревари в зала, като неслучайно до момента през тазгодишната тенис кампания на закрито надигра тенисисти от ранга на Карлос Алкарас и Новак Джокович, както и завоюва дебютните си две титли в своята кариера в АТР Тура, втората от които дойде преди точно седем дни на турнира във Флоренция. Канадецът продължи отлични си изяви и през тази седмица на състезанието в Антверп и достигна финала, където срещна Себастиан Корда, който подобно на представителя на топ 10 намери място за втора поредна седмица в мач за трофей, след като миналия уикенд остана с приза за вицешампион в Хихон.

Сблъсъкът между двамата видни представители на следващото поколение изглеждаше равностоен в по-голямата част от времето, но клиничността във важните моменти на Алиасим се оказа от ключово значение за крайния му успех в последователни сетове - 6:3 6:4. Феликс, след като загуби първите си осем финала в кариерата, вече може да се похвали с трета титла за своята колекция и по този начин направи сериозна крачка към класиране за Финалите на АТР в Торино, откъсвайки се пред най-големите си преследвачи в лицето на Тейлър Фриц и Хуберт Хуркач.

Сервиращите установиха контрол над случващото се още от самото начало на двубоя и логично играта се градеше около началния удар, като шансове за посрещачите липсваха. Внезапно в средата на частта американецът допусна серия неточности, които позволиха на Оже да се добере до първия дюс в мача, при което станахме свидетели на страхотна къса топка, последвана от изящен завършващ удар на световния номер 10, и той поведе убедително с пробив аванс - 5:2. Канадецът разполагаше с възможност да затвори сета още при подаването на своя връстник, който все пак намери сили да отрази сетбол и оцеля, но високата успеваемост на сервис, с която впечатлява Алиасим в хода на турнира, отново си пролича в идните минути и шампионът от миналата седмица във Флоренция направи първата крачка в срещата по пътя към титлата.

 

В паузата между отделните части световният номер 36 се възползва от правото си да получи медицински таймаут за лекарска намеса в областта на дясното рамо, като интервенцията видимо даде резултат и американецът достигна първи точки за пробив. Устремът му към завръщане в сблъсъка обаче скоропостижно беше преустановен от страна на Феликс, който чрез известна доза късмет и безупречно сервиране запази подаването си, за да може в последвалия гейм на 22-годишния си колега да се поздрави с успех по пътя към победата в мача - 4:2. Оже-Алиасим за пореден път през този тенис сезон демонстрира ефективността и безспорната класа на началния си удар, която бива доказвана и от факта, че е загубил едва едно подаване на сервис от общо 46 такива в хода на състезанието в Антверп, което го изведе и до триумфа през днешния ден, дошъл за час и 22 минути на корта.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Нова крачка към Финалите на АТР: Безапелационен Алиасим надви Корда и е шампион в Антверп! Мартин Петков
Теми:  
atp | антверпен | себастиан корда | феликс оже-алиасим

Коментари





Следвайте ни в Facebook