Нова надпревара в графика на Григор: Завръща се на турнир, където е бивш финалист

от в 20:59 на 16.01.2023
Мирела Николова

Месец февруари се очертава да бъде изключително натоварен за най-добрия ни тенисист Григор Димитров, който е заявил участие на цели три надпревари, провеждащи се в този период от годината. До този момент той бе потвърдил участие в Монпелие (6-12 февруари) и в Марсилия (20-26 февруари), а през днешния ден стана ясно, че нашият сънародник ще се включи и в престижния АТР 500 турнир в Ротердам, който ще се състои между 13 и 19 февруари.

Българинът пази отлични спомени от въпросното състезание в холандския град, което ежегодно е част от неговата програма. Това ще бъде 14-о участие на родния ни тенисист там, като най-добрият му резултат датира от 2018-а година, когато достигна до финалния сблъсък и бе спрян от легендарния швейцарец Роджър Федерер. За последно Гришо бе част от надпреварата в Ротердам през 2020-а, когато допусна поражение още във втория си двубой срещу Феликс Оже-Алиасим.

Сред останалите звезди на съвременния мъжки тенис, които са подали заявка за участие на ABN AMRO Open, са петима представители на настоящия топ 10 - Стефанос Циципас, Андрей Рубльов, Феликс Оже-Алиасим, Даниил Медведев, Холгер Руне, а освен тях схемата ще включва още имена като Александър Зверев, Яник Синер, Борна Чорич и Хуберт Хуркач.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Нова надпревара в графика на Григор: Завръща се на турнир, където е бивш финалист Мирела Николова
Теми:  
atp | бгтенис | григор димитров | любопитно | ротердам

Коментари





Следвайте ни в Facebook