Нова наказателна акция: Григор продължава без загубен сет на Ролан Гарос!

от в 20:31 на 25.05.2022
Калоян Соколов

Григор Димитров имаше невероятен старт на тазгодишното си участие на Ролан Гарос, постигайки най-убедителната си победа досега на ниво Голям шлем. Това се случи в първия кръг на турнира, когато първата ни ракета отпусна едва три гейма на американеца Маркос Гирон. Днес пък българинът изигра нов образцов мач и не остави никакви шансове на бившия номер 12 Борна Чорич, надигравайки го с категоричното 6:0 6:4 6:3.

По този начин родният ни представите ще има възможност да се бори за второ класиране на осминафиналната фаза в Париж през своята кариера, а от място там го разделя единствено Диего Шварцман. Южноамериканецът е играчът с най-много победи на клей в хода на сезона, но всички си спомняме как хасковлията го разгроми съвсем наскоро на Мастърса в Мадрид.

Срещата между Димитров и Чорич стартира равностойно в самото начало и хърватинът дори имаше точка за постигането на първи пробив. Реакцията на нашия сънародник беше мигновена, като последваха серия от отлично построени атаки и Григор удържа сервиса си. Впоследствие нашият тенисист заигра далеч по-освободено, докато непоставеният играч постоянно пресилваше своите отигравания. Надмощието на Димитров ставаше все по-осезаемо и неговото брилянтно представяне в Париж продължи с пълна сила, след като българинът не загуби нито гейм в откриващия сет.

Втората част предложи далеч по-голяма интрига, тъй като световният номер 279 стабилизира представянето си на начален удар и вече виждахме как вкарва в употреба любимия си бекхенд по правата. Чорич се опитваше да въвлича 18-ия поставен в продължителни размени, само че хасковлията оставаше верен на стила си и продължаваше да действа с голяма доза агресия. В крайна сметка Димитров дочака пропукването от другата страна на мрежата и осъществи брейк в десетия гейм, който дойде след сгрешен форхенд на хърватина.

Григор взе медицински таймаут преди началото на третата част, защото имаше проблеми с мазоли на играещата ръка, ала този дискомфорт не беше в състояние да спре вдъхновения българин и той съвсем скоро се поздрави с постигането на чист успех.

 

 

 

 


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Нова наказателна акция: Григор продължава без загубен сет на Ролан Гарос! Калоян Соколов
Теми:  
atp | бгтенис | борна чорич | григор димитров | диего шварцман | Обзори | ролан гарос 2022

Коментари





Следвайте ни в Facebook