Нова наказателна акция: Сабаленка разгроми WTA шампионка и ще спори със свой тенис кошмар

от в 00:00 на 29.08.2024
Елеонора Александрова

Арина Сабаленка продължава участието си на US Оупън без загубен сет по пътя си. Световната номер 2 разгроми Лучия Брондзети с 6:3 6:1 за едва 61 минути игрово време и в третия кръг тя ще се изправи срещу тенисистката, елиминирала Виктория Томова, а именно Екатерина Александрова, а интересното е, че рускинята има цели три победи в общо 6 мача срещу миналогодишната финалистка.

Срещата започна със скоропостижно спечелени подавания от двете тенисистки, докато не се стигна до осмия гейм, когато Сабаленка изчака момента да се възползва от слабостите на съперничката си и да реализира пробив. за преднина от 5:3. Това бе достатъчно за беларуската тенисистка да спечели първия сет, който тя затвори с безупречен сервис гейм.

Втората част се превърна в наказателна акция от Сабаленка. Миналогодишната финалистка на турнира играеше дори по-уверено, отколкото в първия сет и това си пролича най-вече в качеството на нейните ретури.

Брондзети спечели едва един гейм от собственото си подаване, докато двукратната "мейджър" шампионка просто не можеше да пропусне топка. Така шампионката от Аустрелиън Оуън спечели и втората част с убедителното 6:1, за да затвърди ролята си на голямата фаворитка за титлата в Ню Йорк!


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Нова наказателна акция: Сабаленка разгроми WTA шампионка и ще спори със свой тенис кошмар Елеонора Александрова
Теми:  
us open | wta | Арина Сабаленка | лучия брондзети | Обзори

Коментари





Следвайте ни в Facebook