Нова наказателна акция: Швьонтек преодоля Гарсия и е част от 1/2-финалите във Форт Уърт!

от в 02:58 на 04.11.2022
Мартин Петков

Ига Швьонтек с успеха си срещу Дария Касаткина в откриващия си мач на Финалите на WTA затвърди всеобщото мнение, че се чувства отлично, играейки на американска земя, именно където завоюва титлата от US Open и още куп други отличия в хода на настоящия тенис сезон. Полякинята през днешния категорично оправда спекулациите по свой адрес, че е най-големият фаворит за трофея във Форт Уърт и постигна безапелационна победа над световната номер 6 Каролин Гарсия, след като взе своя реванш за поражението си по-рано тази година в родната Варшава от шампионката в Синсинати - 6:4 6:2. По този начин водачката в класацията на WTA оглавява еднолично група В, в която още попадат Кори Гоф и Дария Касаткина, и си резервира място на полуфиналите в щата Тексас.

Французойката имаше повече от оптимистично начало на двубоя, след като на няколкото пъти се справи със съпротивата на фаворитката при размените от дъното на корта и взе ранен пробив аванс. Мигновено последва ответен отговор от Ига, която с дълбоко пласирани ретури наруши ритъма в играта на съперничката, карайки ги я да греши значително повече, и си спечели известно предимство, за да изравни резултата и впоследствие с добро сервиране предотврати нови два брейкбола за световната номер 6. Гарсия видимо не изглеждаше в нужната форма, за да издържи игрово и психически на Швьонтек, която не се поколеба с поредица от печеливши отигравания да реализира решителен пробив на нула в деветия гейм, донесеил ѝ успеха в откриващия сет.

На старта на втората част световната номер едно демонстрира афинитета си към игра в близост до мрежата и изненада аутсайдерката, поздравявайки се пробив аванс. Непосредствено след това полякинята попадна в неблагоприятната ситуация да брани началния си удар, ала въпреки опасността, то тя запази мир на духа си и по впечатляващ начин се измъкна от 0:40. Последваха лесни сервис геймове за продавачите, преди Швьонтек да узакони преимуществото си на корта в зала "Берси" във всеки един показател с нова многоходова акция и скоропостижно пасивът ѝ беше заличен. Този сублимен момент повлия повече от положително на първата ракета на света, която вдъхновена от резултата намери сили да удвои преднината си и напълно необезпокоявано подпечата успеха си в срещата.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Нова наказателна акция: Швьонтек преодоля Гарсия и е част от 1/2-финалите във Форт Уърт! Мартин Петков
Теми:  
wta | wta финали | ига швьонтек | каролин гарсия | форт уърт

Коментари





Следвайте ни в Facebook