Нова наказателна акция в Шанхай: Григор взе реванш от Джари и е 1/2-финалист!

от в 13:18 на 13.10.2023
Калоян Соколов

Григор Димитров изигра пореден блестящ мач на Мастърса в Шанхай и се класира за 1/2-финалната фаза. Българинът все реванш за финала в Женева от Николас Джари, надигравайки го със 7:6(3) 6:4 и така ще се изправи срещу един измежду Андрей Рубльов и Уго Юмбер в спор за място на финала.

Родният ни представител отново показа изключително високо ниво на сервиране и не допусна нито една точка за пробив в хода на цялата срещa. Така българинът си осигури място във финалната четворка на турнир от подобна категория за пръв път от две години насам, когато стори това в Индиън Уелс и ще прогресира минимум с три места в световната ранглиста.

Григор откри срещата с ас и макар Джари да достигна до 30:30, то първата ни ракета нямаше проблеми да затвори гейма в своя полза. Лошите новини бяха свързани с това, че чилиецът доминираше много сериозни с началните си удари и нямаше проблем да печели сервис геймовете си. Същото обаче важеше в пълна степен за Димитров, който категорично доминираше и в редките случаи, когато се стигне до по-продължителни размени и заслужено пръв постигна до брейкбол. Това по никакъв начин не притесни 22-ия поставен, чийто начален удар отново се оказа неговото спасени и отново имахме паритет при 3:3.

Оттам насетне сервиращите напълно доминираха и се стигна до резонен тайбрек, като нашият сънародник веднага съумя да предизвика грешка от форхенда на своя опонент и поведе с мини пробив. Отлична акция към мрежата пък позволи на бившия номер три да увеличи аванса си на 4:1, а впоследствие той реализира още един мини пробив и скоро имаше преднина в сетовете.

Вторият сет стартира отлични за Димитров, който веднага се сдоби с точка за пробив, ала Джари изобщо не му позволи да влезе в разиграване и измъкна подаването си. Тези обстоятелства не обезкуражиха Гришо, чийто слайс измъчваше сериозно близо 2-метровия му съперник и ставахме свидетели на все по-отчетливо игрово предимство от страна на нашето момче.

Много скоро чилиецът отново беше изправен пред тежка задача на собствен начален удар и макар да отрази два брейкбола, то се пропука при третия шанс пред Григор, допускайки неточност от смач.

Последва нулев сервис гейм от страна на българина, който се откъсна напред с 5:3 и въпреки че южноамериканецът направи същото в ответното си подаване, то родният ни представител не трепна при сервирането си за мача и триумфира след 1 час и 38 минути прекарано време на корта.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Нова наказателна акция в Шанхай: Григор взе реванш от Джари и е 1/2-финалист! Калоян Соколов
Теми:  
бгтенис | григор | григор димитров | Николас Джари | шанхай

Коментари





Следвайте ни в Facebook