Нова нередност и поредна заплаха за Джокович: Грози го една година затвор!

от в 20:35 на 11.01.2022
Мирела Николова

През вчерашния ден Новак Джокович спечели заведеното дело срещу Министерството на вътрешните работи на Австралия и така получи възможност да влезе в страната. Въпреки това той може да бъде депортиран по еднолично решение на министъра на имиграцията Алекс Хоук, чиято последна дума се очаква да бъде казана утре. Междувременно, световният номер едно се подготвя усилено за евентуално участие на Аустрелиън Оупън и вече проведе две тренировки при закрити врата на Rod Laver Arena.

Заедно с това обаче множество документи по случая продължават да бъдат публикувани публично с всеки изминал ден, като последният от тях се отнася до декларацията, която е попълнил сърбинът за влизане в страната. Там един от първите въпроси е дали лицето е пътувало в различни държави през последните две седмици преди пристигането си в Австралия, на което Джокович ясно е отговорил с "не". Кадри от социалните мрежи обаче напълно опровергават това, тъй като 20-кратният шампион от Шлема бе заснет в Белград на 25 декември, а само няколко дни по-късно се подготвяше на кортовете в испанския курорт Марбея. 

Текстът на декларацията ясно посочва още, че подаването на невярна информация е подсъдимо и може да доведе до гражданска санкция. Джокович би могъл да се размине само с глоба за подобно нарушение, а най-сериозното наказание за това провинение е една година затвор.

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Нова нередност и поредна заплаха за Джокович: Грози го една година затвор! Мирела Николова
Теми:  
atp | Аустрелиън Оупън 2022 | казусът джокович | новак джокович

Коментари





Следвайте ни в Facebook