Нова победа за България: Каратанчева и Топалова поведоха отбора ни към триумф над Швеция!

от в 17:53 на 12.04.2023
Калоян Соколов

Женският национален отбор на България постигна своята втора поредна победа в груповата фаза на Billie Jean King Cup. Вчера нашите момичета постигнаха сензационен успех над тима на Хърватия, който разполага с две тенисистки сред първите 200 на света, след като Лия Каратанчев и Гергана Топалова записаха успехи над съответно Петра Марчинко и Тара Вурт.

Днес пък отново двете бяха в основната на нашия триумф, след като изведоха отбора до преднина от 2:0 победи срещу Швеция и така българките си осигуриха крайния успех в своята трета среща от надпреварата, която се провежда на червените кортове в турския курорт Анталия.

 Топалова направи обрат и победи с 2:6 7:5 6:4 Кайса Хенеман (световна номер 333) а Каратанчева надви поредна по-високоранкирани съперничка, след като се наложи със 7:6(11) 7:6(4) над Кайса Персон (световна номер 390). В срещата на двойки за България ще играят Джулия Терзийска и Изабелла Шиникова.

Така момичетата на Дора Рангелова са с актив от 2 победи и 1 загуба в състезанието и до голяма степен си подпечатаха оставането в групата, а към момента имат реални шансове и да се борят за изкачване в по-горния ешалон. Тимът е в състав Гергана Топалова, Изабелла Шиникова, Джулия Терзийска, Денислава Глушкова и Лия Каратанчева.

 


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Нова победа за България: Каратанчева и Топалова поведоха отбора ни към триумф над Швеция! Калоян Соколов
Теми:  
billie jean king cup | бгтенис | гергана топалов | лия каратанчева

Коментари





Следвайте ни в Facebook