Нова престижна победа: Томова надви световната номер 77 и продължава напред в Доха!

от в 17:30 на 11.02.2023
Калоян Соколов

Виктория Томова се представи отлично на тазседмичния турнир в Линц, надигравайки Анастасия Павлюченкова, за да запише втората си победа в кариерата над бившa финалистка на Ролан Гарос и заслужено достигна до основната схема, където беше спряна на старта от олимпийската вицешампионка - Маркета Вондрушова.

Първата ни ракета при дамите нямаше никакво време за почивка и веднага замина за участие на WTA 500 надпреварата в Доха, след като в последния момент стана ясно, че ще може да се включи в пресявките на състезанието в катарската столица.

Любопитна подробност е, че в квалификациите попаднаха цели 10 представителки на топ 50, сред които и бившата номер едно Каролина Плишкова, а Вики трябваше да премери сили с белгийката Марина Заневска, която се намира в страхотна форма и съвсем наскоро достигна до полуфиналите в Лион.

Томова обаче показа на свой ред, че в момента играе най-добрия си тенис и спечели първата част от двубоя си срещу световната номер 77, а впоследствие Заневска реши да се откаже и така родната ни представителка ще спори с американката Лоурън Дейвис (тазгодишна шампионка в Хобарт) за влизане в основната схема.

Срещата започна с мигновен пробив за по-високоранкираната тенисистка, която впоследствие спаси три поредни брейкбола и имаше възможност да затвърди предимството си, но нашата сънародничка се пребори за изравняването на резултата. Последваха геймове на пълна доминация от страна на сервиращите, докато не се стигна до 6:5 в полза на българката. Тогава Вики отново пропусна три последователни точки за пробив, ала се абстрахира от това и реализира четвъртия си сетбол, което се оказа напълно достатъчно за успеха в сблъсъка.

 

 


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Нова престижна победа: Томова надви световната номер 77 и продължава напред в Доха! Калоян Соколов
Теми:  
wta | бгтенис | виктория томова | доха | Обзори

Коментари





Следвайте ни в Facebook