Нова рокада: Джокович се раздели с още един от дългогодишните членове на своя екип

от в 13:04 на 01.05.2024
Елеонора Александрова

Преди броени седмици Новак Джокович се раздели с една от най-важните фигури в кариерата си, в лицето на Горан Иванишевич. Резултатът от първия му турнир без легендарния хърватин е налице и 24-кратният "мейджър" шампион стигна до полуфиналите в Монте Карло. Световният номер 1 взе решението да не взима участие в Мадрид, а вместо това да се подготвя за Рим и Ролан Гарос.

Джокович направи още една сериозна промяна в треньорския си щаб. Легендарният сърбин взе решението да се сбогува с още една фигура, изиграла важна роля в кариерата му през последните години. Става дума за фитнес треньора му Марко Паничи. 

Рекордьорът по брой седмици на върха на ранглистата обяви новината в социалните мрежи, като по думите му можем да кажем, че отношенията между двамата остават професионални и уважителни, като сърбинът не скри чувството си за хумор с думите:

"Grande (италианската дума за "голям") Марко, какви невероятни години на сътрудничество имахме. Стигнахме до върха, печелехме титли, разбивахме рекорди. Но най-вече се наслаждавах на нашите най-"обикновени" дни на тренировки във и извън фитнес залата. Безкрайни часове на смях, които ме накараха да се чувствам много мотивиран за успехи. Благодаря ти, Романиста (както те наричаше Горан), за цялата енергия, усилия и време, които инвестирахте, за да ме направите възможно най-добрия играч и човек, който мога да бъда.

Много любов и ще се видим скоро в Рим”


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Нова рокада: Джокович се раздели с още един от дългогодишните членове на своя екип Елеонора Александрова
Теми:  
новак джокович

Коментари





Следвайте ни в Facebook