Нова рутинна победа за Паула Бадоса и заслужено място на 1/8-финалите в Маями

от в 21:19 на 27.03.2022
Диана Андреева

Рутинна победа класира Паула Бадоса към осминафиналите на Miami Open 2022. Испанката се справи без никакви затруднения с Юлия Путинцева в последователни сетове - 6:3 6:2, за да си осигури място в третия кръг на надпреварата. Именно там предстои да станем свидетели на любопитен сблъсък между петата поставена в събитието и детето-чудо Линда Фрухвиртова. 

Бадоса сервираше на много високо ниво през откриващата част, което й даваше възможност да рискува повече на посрещане и агресивната й игра даде резултат, тъй като тя първа осъществи пробив в мача за 4:3. Испанката поддържаше с лекота преднината си и не се поддаде на напрежението, за да може да затвори откриващия сет в своя полза.

Вторият сет предложи здрав битка, а точките не бяха особено дълги, защото всеки се стараеше бързо да поеме инициативата и да нанесе завършващ удар. Двете си размениха по един брейк на старта, преди Путинцева да допусна пореден спад в нивото си. Бадоса от своя страна действаше изключително решително във възловите моменти и достигна до пробив за 3:1, благодарение на който в крайна сметка се поздрави с нова победа в Маями.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Нова рутинна победа за Паула Бадоса и заслужено място на 1/8-финалите в Маями Диана Андреева
Теми:  
wta | мастърс маями | паула бадоса | тенис турнир в маями | юлия путинцева

Коментари





Следвайте ни в Facebook