Нова седмица и нов финал: Медведев ще спори за трофея на надпреварата в Хале

от в 17:32 на 18.06.2022
Калоян Соколов

Даниил Медведев беше принуден да пропусне почти целия клей сезон, след като претърпя операция от херния, но едва ли страда особено от този факт, имайки предвид откритата му ненавист към червеното покритие. Новият световен номер едно веднага се върна в оптимална форма на корта и показва, че притежава всички нужни качества, за да бъде много успешен върху тревата. Плоските удари и мощно сервиране правят руснака изключително труден за побеждаване при толкова бързи условия на игра и днес той заслужено се класира за втория си пореден финал на най-старата тенис настилка в света.

Миналогодишният шампион от US Open срещна сериозна съпротива в сблъсъка си срещу местния представител Оскар Оте и дори трябваше да отразява сетбол в откриващия сет, но не се предаде до последно и обърна нещата в своя полза, за да триумфира с крайното 7:6(3) 6:3 и така намери място в спора за титлата на надпреварата в Хале, където го очаква среща с един измежду Ник Кирьос и Хуберт Хурач.

Още в началните минути можехме да видим колко са сходни стиловете на двамата състезатели, а Медведев определено не беше никак доволен да играе срещу свое копие и не знаеше по какъв начин да пречупи съпротивата на германеца. Водачът в схемата постоянно влизаше в деструктивни монолози, което доведе до спад в неговата концентрация и Оте реализира неочакван пробив за преднина от 5:3. Впоследствие световният номер 51 дори разполагаше със сетбол, само че допусна двойна грешка на него и изглежда, че напрежението го скова напълно, защото вече просто не беше същия играч и фаворитът измъкна сета в тайбрек.

Непоставеният състезател все пак продължи да се бори и правеше отлично впечатление с разнообразните си отигравания. Оте често прибягваше до къси топки и неведнъж успешно прехвърли близо двуметровия си съперник. Московчанинът обаче вече нямаше намерение да бъде воден от негативните емоции и дочака своя момент, реализирайки брейк за аванс от 4:2 гейма, който задържа до последно и така намери място в двубоя за трофея.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Нова седмица и нов финал: Медведев ще спори за трофея на надпреварата в Хале Калоян Соколов
Теми:  
atp | даниил медведев | Обзори | оскар оте | хале

Коментари





Следвайте ни в Facebook