Нова седмица и нова титла: Колинс взе пореден елитен скалп и покори надпревата в Чарлстън!

от в 23:06 на 07.04.2024
Елеонора Александрова

Даниел Колинс продължава да изумява света на тениса. По-рано миналата година тя обяви, че 2024-та ще бъде последната година за нея в WTA тура, ала този сезон ще бъде запомнен и като най-успешният в нейната кариера, тъй като американката спечели Маями Оупън, а само една седмица по-късно и триумфира и в Чарлстън. На финала на първия WTA-500 турнир на червени кортове за годината, Колинс разгроми Дария Касаткина с 6:2, 6:1 и така американката заслужено ще направи своето завръщане в топ 15.

Двубоят започна обещаващо за двете страни, като още във втория гейм станахме свидетели на изключително драматична битка между агресивния стил на американката и дефанзивната игра на рускинята. След повече от десет минути игра, действащата шампионка на Маями показа по-здрави нерви и така тя съумя да поведе с пробив. Този момент се оказа важен за развитието на двубоя, като така контролът се прехвърли върху Колинс, за сметка на намаляващото темпо на игра на световната номер 11 и така бившата финалистка от Аустрелиън Оупън загуби едва два гейма в хода на целия сет.

Вдъхновена от силното си представяне в първата част на срещата, американката продължаваше да играе на най-високо ниво. Макар и опонентката й също да имаше шансове пред себе си да бъде конкурентна на бившата номер 7, Колинс надви рускинята в ключовите моменти и изцяло доминираше развитието на сета. Така, губейки едва един гейм по време на цялата втора част, Колинс затвърди впечатляващата си форма с 2-ра титла за годината и 13-та поредна победа в Тура!


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Нова седмица и нова титла: Колинс взе пореден елитен скалп и покори надпревата в Чарлстън! Елеонора Александрова
Теми:  
wta | Даниел Колинс | дария касаткина | обзор | чарлстън

Коментари





Следвайте ни в Facebook