Нова сензация в Маями: Квалификант срази Мастърс шампион!

от в 22:42 на 23.03.2024
Елеонора Александрова

Тейлър Фриц продължава да показва незадоволителната си форма през последните няколко месеца, като още във втория кръг американецът се сбогува с мечтата за титлата. Световният номер 76, Тиаго Сейбот Вилд, отново показа защо е истински кошмар за топ опонентите, надделяйки представителя на топ 15 с 6:3, 6:4, като това е трета победа за бразлица над тенисист с подобен ранг. В следващия кръг той ще чака победителя между Джак Дрейпър и Николас Джари.

Първите подавания бяха нервни и за двамата, като грешките преобладаваха през този момент. Въпреки това шансове за пробив липсваха, ала точно при осмия гейм бразилецът обърна играта в своя полза и без да допусне грешки в деветия, поведе с 6:3.

Възходящата игра на младия южноамериканец продължи и в началото на втората половина на двубоя, като още при първото подаване от началния удар на бившия представител на топ 5, Сейбот Вилд реализира пробив. Следваха няколко кратки геймове, без особена интрига, като чак при 4:3 пред Фриц се отвори първата възможност за пробив в целия мач. Нервите на аутсайдера обаче се оказаха по-здрави и удържа атаката на по-високо ранкирания си опонент и със солиден тенис през последните минути ознаменува своя триумф над настоящия номер 13, печелейки и втория сет с 6:4.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Нова сензация в Маями: Квалификант срази Мастърс шампион! Елеонора Александрова
Теми:  
маями | тейлър фриц | тиаго сейбот вилд

Коментари





Следвайте ни в Facebook