Нова сензация: Наваро шокира световната №2 и се класира за дебютен "мейджър" 1/4-финал!

от в 23:31 на 07.07.2024
Елеонора Александрова

Ема Наваро продължава да се развива със сериозни темпове. След като в началото на тази година проби в топ 30, днес на Уимбълдън, тя се класира за дебютния си "мейджър" четвъртфинал, записвайки победа над именитата си сънародничка, Коко Гоф, с 6:4 6:3 за 1 час и 16 минути игрово време. В битка за полуфиналите тя ще срещне Жасмин Паолини.

Срещата започна равностойно за двете тенисистки, които имаха своите силни и слаби моменти. След 2:2, фаворитката реализира пробив, възползвайки се от миникризата на сънародничката си. Наваро отвърна на предизвикателството на втората поставена и бързо изравни резултата. По-нискоранкираната тенисистка постепенно започваше да поема инициативата, а в десетия гейм тя затвори сета в своя полза.

Наваро продължаваше да изненадва опонентката си с нестандартни удари, което затрудняваше шампионката от US Оупън. Това позволи на аутсайдерката да поведе с пробив при 2:1. Гоф постепенно започваше да играе все по-нервно, за разлика от вдъхновената си опонентка, а макар и световната номер 2 да имаше няколко впечатляващи изпълнения, то те не бяха достатъчни, за да се противопоставят на 17-тата в световната ранглиста. Запазвайки успешно преднината си, Наваро записа една от най-големите победи в кариерата си, а именно над световната номер 2!


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Нова сензация: Наваро шокира световната №2 и се класира за дебютен "мейджър" 1/4-финал! Елеонора Александрова
Теми:  
wta | ема наваро | коко гоф | Обзори | уимбълдън

Коментари





Следвайте ни в Facebook