Нова сензация в Куинс: Музети обърна финалиста Де Минор и даде шанс на Григор да го задмине

от в 15:44 на 18.06.2024
Калоян Соколов

След като Хале се раздели с миналогодишния си финалист Андрей Рубльов, то същата съдба споходи и ATP 500 надпреварата в Куинс. Алекс Де Минор се намира във формата на живота си и откри тревния сезон със спечелването на титлата в Хертогенбош, която му позволи да достигне до своята рекордна седма позиция в световната ранглиста. Австралиецът се очертаваше като един от много сериозните фаворити в Куинс, където през миналата година достигна до спора за трофея, само че допусна изключително изненадващ обрат от Лоренцо Музети, чиято стихия са червените кортове.

Вторият поставен спечели всички сервис геймове на своя съперник в откриващия сет и изглеждше, че ще стигне до една от най-лесните си победи в последно време, само че младият италианец показа, че неслучайно достигна до 1/2-финалите в Щутгарт и сътвори страхотен обрат, за да запише първата си победа над представител на топ 10, откакто надви Новак Джокович в Монте Карло през миналия сезон.

Tака световният номер 7 ще загуби 255 точки от своя актив и на практика ще нулира спечелената си титла през миналата седмица, а това са добри новини за Григор Димитров, който ще се окаже пред Де Минор в световната класация на ATP, ако достигне до полуфиналите в Куинс. За Музети пък предстои 1/8-финална битка с един измежду Брендън Накашима и местния представител Дан Еванс.

Двубоят започна с ранна размяна на пробиви, а оттам насетне австралиецът изцяло контролираше събитията на корта, влизайки в серия от 5 последователни гейма и много скоро откриващата част беше в историята, като непоставеният играч спечели едва 2 разигравания на второто си подаване за тези 35 минути игрово време. 

Музети стартира с брейк на своята сметка във втория сет, само че оттам насетне категорично Де Минор диктуваше нещата и достигаше до брейкбол във всеки един сервис гейм на своя опонент, но някак световният номер 30 оцеляваше и отрази общо 4 шанса за рибрейк, за да спечели един сет, в който беше взел с три точки по-малко от своя съперник.

Решителната част започна кошмарно за Де Минор, който допусна пробив след грешки при рутинен смач, а оттам насетне играта му се разпадна напълно и италианецът се откъсна напред с 4:0, а оттам насетне той летеше по корта и не допусна нито една непредизвикана грешка за цялата част, постигайки най-голямата си победа от 14 месеца насам.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Нова сензация в Куинс: Музети обърна финалиста Де Минор и даде шанс на Григор да го задмине Калоян Соколов
Теми:  
atp | алекс де минор | куинс | лоренцо музети | Обзори

Коментари





Следвайте ни в Facebook