Нова сензация в Торонто: Рубльов бе разгромен от играч без победа в турнира до тази седмица

от в 20:15 на 09.08.2023
Мирела Николова

Андрей Рубльов откри със загуба сезона си на хард в Северна Америка. Световният №7 претърпя двусетово поражение в откриващия си двубой на Мастърс турнира в Торонто, бивайки надигран от 59-ия в света Макензи Макдоналд, който едва вчера постигна своя първи успех в надпреварата при общо 4 досегашни участия. Американецът превъзхождаше по-високоранкирания си противник в хода на целия сблъсък и безпроблемно оформи крайното 6:4 6:3, с което се класира за 1/8-финалите, където ще се изправи срещу Таро Даниел или Милош Раонич.

Още от самото начало на срещата Макдоналд успяваше да доминира на корта, възползвайки се от всяка възможност да ускори топката и да заеме офанзивна позиция. Същевременно той демонстрира и качествата си в защита, като бе свел неточностите си до минимум, и това му помогна да осъществи късен пробив в деветия гейм, скоро след който подпечата успеха си в откриващата част.

Вторият сет не предложи нещо по-различно, тъй като световният №59 продължи да диктува темпото на игра, докато Рубльов така и не можеше да намери оптималното си ниво. Това доведе до аванс от брейк и 3:1 за Макдоналд, който оттам насетне не допусна спад в представянето си нито за момент и след втори пробив узакони своята едва втора победа в състезанието. 

 


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Нова сензация в Торонто: Рубльов бе разгромен от играч без победа в турнира до тази седмица Мирела Николова
Теми:  
atp | андрей рубльов | макензи макдоналд | торонто

Коментари





Следвайте ни в Facebook