Нова серия от изненади в Рим: Алиасим и Карацев напуснаха турнира

от в 17:53 на 13.05.2021
Диана Андреева

 Федерико Делбонис демонстрира за пореден път, че се намира в превъзходна форма. Аржентинецът, който започна своето участие на BNL D'Italia от квалификациите, се справи с младата канадска звезда Феликс-Оже Алиасим в последователни сетове - 7:6(5) 6:1 и се класира за своя първи 1/4-финал на ниво Мастърс 1000. 

64-ти в ATP класацията, Делбонис безспорно е най-голямата изненада на турнира при мъжете. След като се класира за основната схема, той отстрани съответно в първи, втори и трети кръг Карен Хачанов, Давид Гофен и днес Феликс-Оже Алиасим. Аржентинецът е агресивен, а именно плътните му удари създават трудности на неговите съперници. 

Отпадането на Алиасим не е първата изненада през днешния ден, тъй като още в ранните часове от програмата, Аслан Карацев отстъпи на световния номер 47 Райли Опелка. Калацев, който вчера победи поставения под номер три Даниил Медведев, заяви по-рано в интервю, че може да победи всеки, но изглежда, че прогнозата му не е била правилна, тъй като той отстъпи след 7:6(6) 6:4. 

Съперник на Райли Опелка утре ще бъде Федерико Делбонис, като победителят ще се класира сред последните четирима в надпреварата. Двамата не са се срещали до момента, а който и да победи, ще дебютира в 1/2-финалната фаза на Мастърс надпревара. 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Нова серия от изненади в Рим: Алиасим и Карацев напуснаха турнира Диана Андреева
Теми:  
аслан карацев | райли опелка | рим 2021 | федерико делбонис | феликс оже-алиасим

Коментари





Следвайте ни в Facebook