Нова стъпка в правилната посока: Вавринка записа първата си победа в ИУ от 4 години насам

от в 22:57 на 09.03.2023
Калоян Соколов

Годината започна разочароващо за Стан Вавринка, който отпадна още в откриващия кръг на Аустрелиън Оупън, но трикратният шампион от Шлема се окопити възможно най-бързо и достигна до четвъртфиналите в Ротердам и Марсилия. Това му позволи да се завърне в топ 100 на световната ранглиста и позитивните сигнали в играта му определено бяха налице преди началото на Мастърса в Индиън Уелс. Днес пък 37-годишният швейцарец направи поредна крачка в правилната посока, записвайки победа на старта над квалификанта Александър Вукич с 6:4 1:6 6:1 и по този начин записа дебютния си успех в пустинята от 2019-та година насам, а в следващия кръг го очаква битка с 26-тия поставен Миомир Кецманович.

Първият сет премина под пълната доминация на сервиращите, които рядко изобщо губеха точки на началния си удар и дългите разигравания бяха рядкост. Всеки един от двамата играчи се опитваше веднага да поеме инициативата в точката и наблюдавахме изключително офанзивен тенис. В деветия гейм обаче станахме свидетели на рязка промяна в хода на мача, тъй като Вукич направи поредица от непредизвикани грешки и Вавринка го проби на нула, след кoето затвърди предимството си и прибави първата част към актива си.

Противно на очакванията, то Стан изгуби напълно инерцията си в началото на втория сет, докато световният номер 186 задържа много високото си равнище на собствен начален удар и напълно закономерно се откъсна напред с 3:0. Австралиецът не спря дотук и определено изглеждаше далеч по-свеж от именития си опонент, което му позволи да удвои аванса си и победителят щеше да бъде определен в трета решителна част.

Там Стан напомни за най-силния период в своята кариера и пласира уинъри от всяка една точка на корта. Квалификантът се опитваше да промени ритъма на игра и все по-често прибягваше до слайса си, но Вавринка просто не можеше да пропусне удар, а това го отведе до реализирането на два пробива и напълно заслужено победата беше извоювана от бившия финалист в турнира.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Нова стъпка в правилната посока: Вавринка записа първата си победа в ИУ от 4 години насам Калоян Соколов
Теми:  
atp | индиън уелс | Обзори | Стан Вавринка

Коментари





Следвайте ни в Facebook