Нова страхотна победа донесе на Андреев дебютно класиране за АТП надпревара!

от в 10:39 на 07.01.2021
Калоян Соколов

Адриан Андреев впечатли с ново силно представяне и за пръв път в своята кариера преодоля квалификации в АТП Тура! Това стана, след като българинът се справи със съпротивата на Андреа Вавасори във втория кръг на пресявките в Анталия с 6:4 7:6(5) и малко по-късно днес ще разбере срещу кого ще се изправи в основната схема.

Родният ни представител започна отлично срещата и веднага се откъсна с пробив аванс, но преднината му моментално беше заличена. Италианският тенисист непрекъснато налиташе на мрежата в търсене на бързата развръзка, само че Андреев редовно съумяваше да го преодолява с помощта на своите минаващи удари. 20-годишният състезател достигна до ситуация 0:40 в петия гейм, ала Вавасори показа смела игра и отрази открилите се пред нашето момче възможности. Адриан обаче продължи да настоява и реализира пробив за 4:3, който отново не успя да реализира и равенството отново бе налице. Тогава софиянецът показа най-високото си ниво досега в двубоя и заслужено първата част отиде на неговата сметка.

Вторият сет стартира с надмощие на италианеца и той скоростно поведе с 3:0. Андреев по никакъв начин не се притесни от негативния развой и продължаваше да бъде максимално точен в подбора си на удари, когато опонентът му атакуваше филето. Не след дълго се стигна до пълен паритет, а оттам насетне двамата тенисисти задържаха сравнително спокойно подаванията си, което наложи изиграването на тайбрек, където българинът беше безкомпромисен и заслужено се поздрави с най-голямата си победа досега!

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Нова страхотна победа донесе на Андреев дебютно класиране за АТП надпревара! Калоян Соколов
Теми:  
atp | адриан андрев | анталия | бг тенис

Коментари





Следвайте ни в Facebook