Нова високопоставена жертва: Бивша шампионка на РГ приключи кариерата на Колинс на Уимбълдън

от в 21:24 на 08.07.2024
Елеонора Александрова

Барбора Крейчикова е последната четвъртфиналистка на Уимбълдън. Световната номер 32 надви една от скритите фаворитки за титлата, Даниел Колинс, в два сета - 7:5 6:3 за 1 час и 37 минути игрово време. Шампионката на Ролан Гарос от 2021-ва ще се изправи срещу друга бивша шампионка на най-големия турнир на клей, в лицето на Йелена Остапенко.

Още в самото начало чехкинята приказваше по-агресивен тенис. Бившата номер 2 разполагаше с цели шест брейкбола в хода на целия сет, ала грешките във важните моменти на бившата "мейджър" шампионка, заедно с волята на шампионката от Маями, ни позволиха да станем свидетели на равностойна първа част. Седмият опит за пробив, който се случи при 5:5, се оказа късметлийски за Крейчикова, а в следващия сервис гейм чехкинята бе безкомпромисна и така поведе в резултата в сетовете.

Добрият за 31-вата поставена край на предната част се отрази на развитието на играта. Крейчикова започваше да играе още по-уверенo, за разлика от Колинс. Физически дискомфорт обаче затрудни още повече световната номер 11, поради което тя взе медицинско прекъсване два пъти в средата на сета. Това улесни допълнително работата на чехкинята, а макар и бившата номер 7 да имаше своите проблясъци, то Крейчикова съумя да се класира за дебютния си четвъртфинал на Уимбълдън!


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Нова високопоставена жертва: Бивша шампионка на РГ приключи кариерата на Колинс на Уимбълдън Елеонора Александрова
Теми:  
wta | барбора крейчикова | Даниел Колинс | Обзори | уимбълдън

Коментари





Следвайте ни в Facebook