Нова WTA шампионка: Тенисистката, победила Томова през седмицата, триумфира в Хобарт

от в 13:44 на 13.01.2024
Мартин Вичев

Световната номер 31 Ема Наваро триумфира с титлата на турнира от категорията WTA-250 в Хобарт. Американката победи намиращата се с две позиции над нея Елизе Мертенс за 2 часа и 48 минути – 1:6 6:4 5:7. Това е първа титла в кариерата на Наваро, като тя ще прогресира с 5 места и в понеделник ще бъде под №26.

Първият сет не предложи особено любопитни моменти. Двете спечелиха първите си подавания, но след това американката тотално наложи волята си на корта. При 1:2, Наваро си осигури възможност за пробив, като се възползва моментално от нея. Впоследствие, при 1:4, тя отново направи брейк, а след това на свое подаване безпроблемно сложи край на първата част за 35 минути – 1:6.

Втората част предложи далеч по-интересни моменти за любителите на тениса. Отново първа Наваро нанесе удар, като направи пробив при 1:1, но Мертенс го върна моментално. Въпреки рибрейка, американката пак излезе напред в резултата, но белгийката отказваше да склони глава и се върна в битката отново. Играта на нерви продължи, като те за пореден път си размениха по един пробив. При 4:4, когато Мертенс сервираше, Наваро за пореден път достигна до възможности за пробив, но този път белгийката остана стабилна и спечели подаването си, като това се оказа ключово за развръзката на втората част, понеже в следващото подаване на американката, тя се пропука за пореден път и Мертенс направи нов пробив, с който затвори втората част след серия от много брейкове – 6:4.

Тенденцията от втория сет, продължи и в третия, като двете отново започнаха с размяна на брейкове. Впоследствие, тенисистките стабилизираха подаванията си. В крайна сметка, Наваро направи решителен пробив при 5:5, с който си осигури да сервира за титлата. Прошка нямаше и американката спечели мача на свое подаване, с което триумфира с първата титла в своята кариера и си осигури ново рекордно класиране в тура през новата седмица.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Нова WTA шампионка: Тенисистката, победила Томова през седмицата, триумфира в Хобарт Мартин Вичев
Теми:  
елизе мертенс | ема наваро | хобарт

Коментари





Следвайте ни в Facebook