Нова звезда: Китайска тийнейджърка се класира без загубен гейм за 1/8-финалите на РГ

от в 10:03 на 29.05.2022
Калоян Соколов

Китайският спорт се развива с изключително бързи темпове и това не е никак изненадващо, защото все па говорим за най-голямата икономическа сила. Страната е населявана от цели 1,4 милиарда души, но истината е, че Ли На беше единственият китайски атлет, който направи звездна кариера в света на тениса. Сега обаче на хоризонта изгрява нова надежда от този контингент и изглежда, че едва ли нещо е способно да я спре по пътя ѝ към славата. Става въпрос за тийнейджърката Кинуен Женг, която прави истински фурор през настоящия сезон.

19-годишната състезателка е записала цели 17 победи срещу само 8 загуби през 2022-ра и може да се похвали със спечелването на трофея в Орландо. Големият пробив на азиатката обаче се случва точно в момента, след като тя се класира за осминафинлите на Ролан Гарос. Женг отстрани бившата шампионка Симона Халеп във втория кръг, докато вчера не отпусна нито гейм на местната любимка Ализе Корне - 6:0 3:0 и отказване на Корне. По този начин младата надежда на Китай ще има възможност да се опита да спре серията на Ига Швьонтек, която наскоро записа своята 31-ва последователна победа.

Двубоят между Женг и Корне пък не предложи абсолютно никаква интрига, защото азиатката играеше на прекалено бързи темпове и не даваше никакви шансове на съперничката си. Всъщност ветеранката имаше само един геймбол в хода на целия първи сет и рядко съумяваше да печели точки. Във втората част нещата се влошиха допълнително за Корне, тъй като тя получи травма в бедрото и нямаше как да продължи съпротивата си в мача.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Нова звезда: Китайска тийнейджърка се класира без загубен гейм за 1/8-финалите на РГ Калоян Соколов
Теми:  
wta | кинуен женг | Обзори | ролан гарос 2022

Коментари





Следвайте ни в Facebook