Нова звезда на хоризонта: 21-годишният Дрейпър повали 3-ия поставен и e финалист в София!

от в 18:40 на 10.11.2023
Калоян Соколов

Джак Дрейпър е първият финалист на Sofia Open! 21-годишният британец отстрани още един от топ фаворитите, надигравайки третия поставен Ян-Ленард Щруф с 6:3 6:4. Припомняме ви, че младокът във втория кръг се справи и с водача в схемата Лоренцо Музети, а днес намери място във своя първи ATP финал в кариерата си, докато опитният германец продължава все още да не е печелил нито една титла на най-високото ниво в тениса.

Мачът започна отлично за Шруф, който вземаше топката много рано и не се колебаеше да атакува директно от ретур. Непоставеният играч пък изглеждаше неподготвен за непрестанните атаки към мрежата на своя съперник и допусна пробив още в третия гейм на мача. Впоследствие обаче германецът започна да рискува прекомерно с отиграванията си и допускаше огромен брой непредизвикани грешки, а това върне Дрейпър в мача и британецът обърна нещата до 5:2 в своя полза. Световният номер 28 все пак не се предаде и все следващото си подаване, но беше безпомощен пред бързите комбинации на съперника си в следващия гейм и сетът отиде в сметката на младока.

Третият поставен можеше бързо да се върне в мача, тъй като имаше 5 шанса за пробив в откриващите две подавания на Дрейпър в следващия сет, само че британецът сервираше безупречно в решителните моменти и редовно пласираше мощни форхенди, които оставаха далеч от обсега на гиганта. Изглежда пропуснатите възможности повлияха на Щруф, който загуби остротата в играта си и се пропука в седмия гейм, а оттам насетне 81-ят в света с лекота докара нещата до успешна за себе си развръзка и утре ще спори за трофея с един измежду втория поставен Адриан Манарино и изненадата на турнира - Павел Котов.

 


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Нова звезда на хоризонта: 21-годишният Дрейпър повали 3-ия поставен и e финалист в София! Калоян Соколов
Теми:  
sofia open | джак дрейпър | Обзори

Коментари





Следвайте ни в Facebook