Нова звезда на хоризонта: Испанец, роден през 2006-а, взе участие в АТР 250 турнир

от в 20:30 на 11.10.2022
Мартин Петков

Следващата генерация навлиза с все по-големи темпове в света на спорта и категорично тази тенденция не подмина тениса, след като в най-явен пример за таланта на младите състезатели се превърна Карлос Алкарас, който преди точно месец триумфира с титлата от US Open и се възкачи на трона в ранглистата, постигайки всичко това едва 19-годишен. Именно по неговите стъпки обаче се е запътил и 16-годишният му сънародник Мартин Ландалусе, който по подобие на Карлитос завоюва трофея от Откритото първенство на САЩ, ала в юношеската надпревара.

Успехът на младия испанец беше приет звучно в родината му и той заслужено бе възнаграден с "уайлд кард" за Чаланджъра в Аликанте преди седмица, където отпадна на старта, но пък за сметка на това организаторите на АТР 250 турнира в Хихон се погрижиха тийнейджърът да получи втори шанс, предоставяйки му специална покана за участие в състезанието. По този начин Ландалусе влезе директно в основната схема на надпреварата и с излизането си на корта за своя мач от откриващия кръг срещу Томи Пол, загубил го по-късно с 3:6 0:6, то ние станахме свидетели на прецедент поради факта, че ибериецът се превърна в първия тенисист, роден през 2006-а година, който взима участие в двубой на ниво АТР.

Мадридчанинът в до момента редките си изяви несъмнено впечатлява със своята силно развита физика за 16-годишен младок, като може да се похвали с ръст от цели 191см и стил доближаващ се до този на световния номер едно. Друга интересна подробност в общите черти между двамата испанци е, че те често провеждат съвместни тренировъчни занимания и споделят един и същ мениджър в лицето на сънародника си Алберт Молина, като по всичко личи, че Мартин Ландалусе се е запътил по пътя към върха, окупиран към днешна дата от Карлос Алкарас.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Нова звезда на хоризонта: Испанец, роден през 2006-а, взе участие в АТР 250 турнир Мартин Петков
Теми:  
atp | nextgen | следваща генерация

Коментари





Следвайте ни в Facebook