Нова звезда на хоризонта в Пекин: 22-годишен китаец шокира бронзовия медалист от Олимпиадата

от в 10:32 на 29.09.2024
Елеонора Александрова

Бу Юнчаокете имаше само един спечелен мач на ниво ATP до миналата седмица, а в началото на сезона беше извън топ 200 на света, но 22-годишният тенисист не спира да впечатлява с последните си изяви на корта, след като през миналата седмица се класира за дебютния си 1/2-финал на най-високото ниво, с което дебютира в топ 100, а днес записа най-голямата победа в кариерата си, надигравайки Лоренцо Музети в 1/8-финалите на ATP 500 турнира в Пекин.

Местният представител надви на старта своя сънародник Джученг Шанг, който през миналата седмица спечели титлата в Чънгду, а това изглежда не е било никак случайно и същата съдба сполеят бронзовия медалист от Париж - 6:2 6:4 за 1 час и 29 минути игрово време, като така Юнчаокете се превърна в първия китайски 1/4-финалист в турнира от 12 години насам, където ще има възможността да премери сили срещу още едно от най-големите имена в тенис елита, изправяйки се срещу Андрей Рубльов или Алехандро Давидович Фокина.

Още в самото начало се видя, че за шестия поставен няма да бъде никак лесно, като азиатецът контролираше разиграванията от дъното на корта и не се колебаеше да атакува в нито един момент. Музети пък видимо беше изненадан от качеството в играта на своя опонент и много скоро аутсайдерът разполагаше с аванс от два брейка при 5:1, постигайки скоропостижен триумф в откриващия сет.

Юнчаокете продължаваше да лети по корта и във втората част, като съумя да спечели четири от първите пет гейма, но изглежда китаецът усети колко близо е да победата и започна да допуска все повече неточности, а това позволи на Музети да изравни резултата в геймовете за 4:4.

Въпреки неприятния момент, в който се намираше китаеца, бронзовият медалист от Париж не съумя да се възползва от психологическото си предимството и изигра два поредни кошмарни гейма, а Юнчаокете отново пое инициативата и реализира късен пробив, чрез който да затвори мача в своя полза и да запише своята дебютна победа над топ 20 представител!


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Нова звезда на хоризонта в Пекин: 22-годишен китаец шокира бронзовия медалист от Олимпиадата Елеонора Александрова
Теми:  
atp | бу юнчаокете | лоренцо музети | Обзори | пекин

Коментари





Следвайте ни в Facebook