Нова звезда на тенис небосклона: 15-годишна рускиня повали финалистка от Шлема в Мадрид!

от в 18:22 на 26.04.2023
Мирела Николова

Професионалният женски тенис се насити с млади тенисистки, които още в средата на своите тийнейджърски години успяха да направят своя пробив и продължават да впечатляват с изявите си. През днешния ден още една млада звезда изгря на тенис небосклона, след като едва на 15 години надви финалистката от US Open 2021 Лейла Фернандес. Това е рускинята Мира Андреева, която по този начин се превърна в едва третата 15-годишна с победа на ниво WTA 1000 след Коко Гоф и Сиси Белис. 

Андреева, която получи шанс да вземе участие в надпреварата в Мадрид посредством "уайлд кард", се нуждаеше от едва час и 17 минути игра, за да сломи съпротивата на Фернандес (№49 в света), и да оформи повече от категоричното 6:3 6:4 за първа победа на ниво WTA в кариерата си. Във втория етап пък летвата за тийнейджърката ще бъде още по-високо вдигната, тъй като я очаква двубой срещу поставената под №13 Беатрис Хадад Мая.

15-годишното момиче се радва на забележителни успехи от началото на настоящата година, което проличава от факта, че тя все още е непобедена през сезона и няма нито една загуба в общо 14 изиграни срещи на професионално ниво, печелейки две поредни титли в турнири от категория ITF W60. Всичко това помогна на Андреева, която завърши миналия сезон извън топ 400, да направи огромен прогрес в световната ранглиста, където днес вече се намира под №194.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Нова звезда на тенис небосклона: 15-годишна рускиня повали финалистка от Шлема в Мадрид! Мирела Николова
Теми:  
wta | лейла фернандес | любопитно | мадрид | мира андреева | Обзори

Коментари





Следвайте ни в Facebook