Нова звездна победа: 17-годишната Андреева елиминира бивша номер 1 и шампионка в Синсинати!

от в 01:03 на 16.08.2024
Елеонора Александрова

Мира Андреева продължава да впечатлява и в Синсинати. Рускинята не изпита затруднения срещу тенисистката, елиминирала Виктория Томова, Каролина Плишкова с 6:2 6:3 за 1 час и 24 минути игрово време и ще може да оформи сблъсък с Жасмин Паолини, стига италианката да победи Анастасия Потапова.

Срещата започна с драматичен първи гейм, продължил близо 10 минути. Победител излезе тийнеджърката, която и реализира пробив в този момент.

Следващите минути вървяха по план за рускинята. Макар и Плишкова да разчиташе на мощния си начален удар, чрез който да печелеше с лекота подаванията си, то Андреева не отстъпваше по нито един показател и запазваше преднината си. Това затрудни допълнително чехкинята, а в петия гейм тя допусна серия от грешки, от които младата ѝ опонентка се възползва и удвои аванса си. Интрига до края на първия сет липсваше и по този начин световната номер 24 поведе с 1:0.

Втората част започна равностойно за двете тенисистки, които успешно печелеха своите подавания. Развитието на двубоя се промени в петия гейм, когато Андреева поведе с пробив. В следващите минути тийнеджърката летеше по корта, за разлика от ветеранката и губейки едва един гейм след 1:2, затвърди успеха си над бившата шампионка в Синсинати!


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Нова звездна победа: 17-годишната Андреева елиминира бивша номер 1 и шампионка в Синсинати! Елеонора Александрова
Теми:  
wta | каролина плишкова | мира андреева | Обзори | синсинати

Коментари





Следвайте ни в Facebook