Новак Джокович също даде положителна проба за COVID-19

от в 15:14 на 23.06.2020
Диана Андреева


Преди два дни стана ясно, че първата ракета на България - Григор Димитров, е дал положителна проба на тест за COVID-19, след като взе участие в две издания от балканското турне- Adria Tour. Поради възможността и останалите играчи в надпреварата да бъдат носители на вируса, финалът в Задар бе отменен. Освен той самият, заразена е и жена му Йелена Джокович. Двамата ще бъдат поставени под 14-дневна карантина. Веднага след излизането на новината пък Новак публикува и своя официална позиция.

ВИЖТЕ ОФИЦИАЛНАТА ПОЗИЦИЯ НА ДЖОКОВИЧ!

Всички играчи бяха принудени да се тестват, като в това число и световният номер едно и организатор на турнира - Новак Джокович. Сърбинът отказа да бъде подложен на проба за COVID-19 в Задар, поради което Новак се тества чак когаго се прибра в Белград. За съжаление на всички фенове, пробата на Джокович е положителна.

Вчера стана ясно, че представителят на домакините - Борна Чорич, който игра двубой срещу Гришо в събота, също е заразен с коронавирус. Освен него, положителни проби дадоха и наставникът на Димитров - Крис Гро, Алгис Христов, и кондиционният треньор на Джокович - Марко Паники.



Все пак има и положителни новини - Чилич, Зверев, Рубльов и родителите на Григор са с отрицателни проби. Още преди резултатите да излязат, Новак заяви, че той, както и семейството му, ще бъдат в 14-дневна карантина, за да бъдат сигурни. Но след като стана ясно, че Джокович също е заразен с COVID-19, той ще бъде принуден да се изолира.

 

Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Новак Джокович също даде положителна проба за COVID-19 Диана Андреева

Коментари





Следвайте ни в Facebook