Новак Джокович: Волетата на Федерер са подценявани

от в 20:28 на 23.04.2020
Петър Колев


По време на срещата на живо в Instagram преди няколко дни Новак Джокович и Анди Мъри говореха за много от своите колеги в ATP тура. Когато изграждаха своя перфектен тенисист, посочвайки най-добрите удари на различни играчи, сърбинът нямаше в съмнения в това да избере Роджър Федерер по отношение на играта в близост до мрежата.

Вижте какво каза Джокович за Маестрото:


"Роджър. Той задължително трябва да бъде там. Той е един от най-завършените играчи, които някога са играли тенис. Всички знаем колко велик е той. Мисля, че е малко подценяван в това отношение. Не знам дали хората наистина оценяват неговата способност да играе сервис-мрежа, дори в най-важните моменти на мача срещу нас (отлични тенисисти от ретур). "

Той наистина не се страхува от ретура. Той може да пласира топката на много различни места, особено на по-бързите настилки, което разваля ритъма ни." Федерер и Джокович са се срещали 50 пъти, като световният №1 води с 27:23 в преките двубои (11:6 в турнирите от Големия Шлем).

Roger Federer volleys during his BNP Paribas Open semifinal ...

Джокович води с 13:6 във финалните им мачове. Срещите им включват рекордните 17 мача в турнирите от Големия Шлем, рекордните 11 от които са в 1/2-финални срещи, а пет са във финали.

Забележителен аспект от тяхното съперничество е тяхната способност да се побеждават по всяко време на всяко място, включително и в турнирите от Големия Шлем, което го прави едно от най-конкурентните и изравнени съперничества в Откритата Ера на тениса. Към днешна дата Федерер е единственият тенисист, победил Джокович на всички четири Мейджъра, а от друга страна сърбинът също е единственият човек, победил швейцареца на всички турнири от Големия Шлем.

Джокович и Федерер

Като едни от най-великите за всички времена, двамата са участвали в много оспорвани мачове през годините, най-запомнящият се от които определено беше финалът на Уимбълдън през 2019 г. - най-дългият финален мач в историята на турнира.

Източник: USA Tennis World


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Новак Джокович: Волетата на Федерер са подценявани Петър Колев

Коментари





Следвайте ни в Facebook