Новак Джокович за промяна на националността: ,,Беше много примамлива оферта"

от в 13:55 на 18.05.2020
Анисия Стоева


Новак Джокович е един от най-добрите играчи в историята на тениса. Страната му със сигурност изключително много се гордее не само с постиженията му, но и с факта, че той никога не е сменял националността си, въпреки че е имал такива оферти. Новак разказа за това в интервю. 

Сърбинът беше попитан колко дълго е обмислял възможността да смени народността си, на което той отговори: ,,Справях се отлично в международните юношески турнири и тенис агентите ме забелязаха. Получихме оферта да сменя националността си с английска. Беше много примамлива възможност, тъй като щеше да реши всичките ни проблеми, но не се съгласихме”.

Джокович

След това обявление, намерихме и интервю с майката на Новак, в което тя обяснява причините за това им решение. Тя смятала, че синът й не би играл за Великобритания така, както би го правил за Сърбия. По-късно Джокович изрази и неговото мнение:

,,Лично, аз не исках да го направя, защото не исках да живея там, където не познавам никого. Аз исках да остана при приятелите си, при живота ми, езика и държавата ми”.

Джокович

Най-вероятно Новак е щастлив, че не е напуснал Сърбия, както Сърбия е щастлива, че не е била изоставена от него. С постиженията си той вече направи страната си горда, но е сигурно, че Новак се стреми да ги направи още по-горди, като това изисква да стане най-великия тенисист. За да бъде осъществена тази цел, той трябва да подобри един единствен рекорд- най-много титли от Шлема. Роджър Федерер държи този рекорд в момента, като притежава три титли повече- 20. Но Джокович ще трябва да почака с опитите си, тъй като в момента турнири не се провеждат.

Джокович

Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Новак Джокович за промяна на националността: ,,Беше много примамлива оферта" Анисия Стоева

Коментари





Следвайте ни в Facebook