Новак Джокович: ,,Загубите преди бяха по-болезнени за мен”

от в 15:28 на 21.06.2019
В
В интервю за сръбски репортери в сряда в Белград след тренировка Новак Джокович сподели как е преживял загубата си от Доминик Тийм на полуфиналите на Откритото първенство на Франция.



,,Отне ми един ден - една нощ всъщност, за да я преживея. Преди беше много по-болезнено, тъгата и разочарованието бяха по-силни. Те все още са там, но вече се справям с тях много по-добре. Животът продължава и аз съм баща на две деца, не мога да си позволя да мисля върху това прекалено много. Да имам семейство ми помага много относно това. Здрав съм и се чувствам мотивиран и вдъхновен да продължа да играя тенис в много от идните години.”



Относно следващото поколение Джокович добави: ,,Гледайки резултатите през последните няколко години, Зверев е лидерът на новото поколение. Стефанос Циципас е точно след него, има шанс да го задмине в ранглистата. Но ако не гледаме само към ранглистата и към тези двамата, има няколко други играчи, които са демонстрирали своята всеотдайност, професионализъм и страст на и извън корта, като те ясно виждат целите си и могат да бъдат лидери - Денис Шаповалов, Феликс Оже-Алиасим и Доминик Тийм, който е малко по-стар от тях все пак.”



Световният номер едно завърши: ,,Те са добри хора най-вече - успехът не засяга само трофеите, но и това да влияеш добре на младите поколения, да имаш респект спрямо тениса, колегите, турнирите, засяга и ценностите... Те имат всичко, което е необходимо, за да бъдат шампиони във всеки аспект.”

Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Новак Джокович: ,,Загубите преди бяха по-болезнени за мен” В

Коментари





Следвайте ни в Facebook