Новак Джокович: Григор сякаш не можа да разгърне изцяло потенциала си

от в 15:47 на 24.09.2020
Калоян Соколов

Новак Джокович спечели своята 36-та титла от сериите "Мастърс", което е едноличен рекорд в това отношение. Всички тези невероятни негови постижения, както и тези на Надал и Федерер определено провокират дебати дали в скоро време ще видим промяна на статуквото и изгубиха ли шанс играчите около 30-те си години да направят сериозен пробив, тъй като вече редица тенис специалиасти определиха тези тенисисти като "изгубеното поколение на спорта".

Сърбинът коментира темата и призна, че състезателите родени по това време сякаш наистина са изгубили възможност да сторят нещо по-сериозно, изброявайки имената на Андерсън, Иснър и Григор Димитров. Той отбеляза как за тях е било наистина много трудно да осъществят всичките си поставени цели, защото "Голямата тройка" печели почти всички престижни надпревари в последните 10-15 години. Ноле намекна, че един от играчите, за които трябва да се говори повече е Стан Вавринка, тъй като швейцарецът на три пъти спря хегемонията на най-големите имена. Джокович също така сподели, че разбира за желанието на феновете и медиите за нови лица в спорта, които да се намесят в борбата за титлите на значимите турнири, но този преход ще стане по-плавно, а не в рамките на няколко седмици.

Световният номер едно отбеляза, че все пак "изгубеното поколение" има своите успехи в лицето на Григор Димитров, защото той винаги се е навъртал около световната десетка и няма как да определиш играч достигал до номер 3 в ранглистата като неуспешен. Джокера обаче категорично заяви, че потенциалът на българина е много по-голям от това и определено е необяснимо защо няма толкова сериозни успехи в Големия шлем. 

 

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Новак Джокович: Григор сякаш не можа да разгърне изцяло потенциала си Калоян Соколов
Теми:  
григор димитров | новак джокович

Коментари





Следвайте ни в Facebook