Новак Джокович обяви, че ще пропусне и Мастърса в Синсинати!

от в 00:44 на 10.08.2021
Мирела Николова

Световният №1 Новак Джокович няма да участва на нито един подготвителен турнир преди Откритото първенство на САЩ. Това стана ясно, след като самият той обяви в социалните мрежи, че няма да участва на Мастърса в Синсинати, стартиращ през следващата седмица, като причината, която изтъкна за оттеглянето си, е натрупаната умора през сезона досега и необходимостта му от по-продължителна почивка, преди да постави началото на кампанията си на US Open. 

"Скъпи мои фенове, исках да споделя с вас, че се нуждая от повече време за възстановяване след интензивните и физически натоварващи няколко месеца между Аустрелиън Оупън и Олимпийските игри. За съжаление, това означава, че няма да бъда готов да се състезавам на Western&Southern Open тази година. Ще насоча фокуса си към US Open и ще прекарам повече време със семейството си. Нямам търпение да се видим скоро в Ню Йорк!", гласеше официалното съобщение на Ноле.

След загубата си от Пабло Кареньо Буста на Олимпийските игри Новак съобщи, че не е сигурен дали ще участва на четвъртия за годината турнир от Големия шлем, ала сега по всичко изглежда, че водачът в ранглистата е взел окончателно решение да се включи в надпреварата в Ню Йорк и да опита да оформи т.нар. "Календарен Голям шлем".

 


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Новак Джокович обяви, че ще пропусне и Мастърса в Синсинати! Мирела Николова
Теми:  
atp | новак джокович | синсинати

Коментари





Следвайте ни в Facebook