Новак Джокович с нов жест: "Подаде ръка" на тенисист в нужда

от в 10:13 на 03.09.2021
Диана Андреева

Неприятните метеорологични условия в сряда повлияха на цялостната организация на US Open. Освен, че дъждът затрудни провеждането на мачовете по график, той се отрази и на тренировките, които състезателите бяха планирали. Дори покривът на корт Луис Армстронг не успя да възспре водата и тя проникна вътре, с което допълнително усложни ситуацията.

Световният номер едно Новак Джокович обаче нямаше тези проблеми, тъй като е отседнал във вилата на свой приятел в Ню Джърси и разполага с частно закрито игрище. Новак е дочул за случващото се с неговите колеги след като мениджърът му Едоардо Арталди е разговарял със Симоне Тартарини - треньора на Лоренцо Музети. Сърбинът веднага се отзовал на помощ и предложил на Музети и неговия щаб да му гостуват в Ню Джърси, за да проведат съвместна тренировка. 

Благодарен за възможността, която му е била предложена, Музети не пропусна да спомене жеста на световния номер едно във вчерашната си пресконференция. За съжаление на феновете му обаче Лоренцо не намери място в третия кръг на US Open и отстъпи на местния представител Райли Опелка в последователни сетове. Освен Музети, Тартарини също коментира постъпката на Джокович, а ето какво точно каза той:

"В сряда говорих с Едоардо Арталди за лошото време в Ню Йорк и той предложи да отидем да тренираме с тях, тъй като те имат закрит корт. Идеята бе моментално споделена от Вайда и Ноле. И така ние се озовахме в това красиво място в Ню Джърси – вила с парк и закрит корт. Собственост е на частно лице, което спокойно може да бъде определено като богато. Ноле е гост там по време на турнира.", завърши италианецът. 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Новак Джокович с нов жест: "Подаде ръка" на тенисист в нужда Диана Андреева
Теми:  
us open | лоренцо музети | новак джокович

Коментари





Следвайте ни в Facebook