Мачове на живо
Очаквано начало 12:00ч.
Александър Зверев
Рафаел Надал
Очаквано начало 13:30ч.
Новак Джокович
Стефанос Циципас

Новак Джокович: Трудно е да се каже дали отлагането на Ролан Гарос е било правилно решение

от в 16:58 на 12.04.2021
Владислав Риждов

Както стана ясно през изминалата седмица, тази година Откритото първенство на Франция отново ще бъде отложено, този път само с една седмица. Турнирът се отлага, за да може да се играе извън локдаунът, който е наложен във Франция в момента. Организаторите се надяват, че с разхлабването на мерките ще бъде позволено на повече хора да гледат от трибуните.

Някои турнирни директори и играчи обаче изразиха разочарованието си от отлагането на втория за годината турнир от Големия Шлем. Това направиха директорът на турнира в Щутгарт, който се провежда по време на втората седмица на Ролан Гарос, както и играчи като Милош Раонич и Даниил Медведев. Ето как Новак Джокович коментира ситуацията:

"Миналата година също беше доста специфична, защото турнира трябваше да се изиграе през октомври. Беше студено, за пръв път трябваше да играем на Ролан Гарос при тези конкретни условия. Тази година е отложен само с една седмица.

Както разбрах, една от основните причини е, защото може да има разхлабване на ограниченията, така че да може повече хора да присъстват по трибуните. Дано това се случи. Трудно е да се каже кое е правилно, кое не. От гледна точка на Големия Шлем очевидно е било правилно решение, защото те мислят за себе си. От гледната точка на АТП пък, техните турнири ще пострадат от това", завърши световният номер едно.<

>


Ето как да гледаме тенис мачовете безплатно

Оцени тази статия:
Новак Джокович: Трудно е да се каже дали отлагането на Ролан Гарос е било правилно решение Владислав Риждов
Теми:  
новак джокович

Коментари

Следвайте ни в Facebook