Новак и Йелена Джокович дадоха отрицателна проба на тест за COVID-19

от в 13:41 на 02.07.2020
Диана Андреева


След края на турнира в Задар, Новак Джокович и съпругата му Йелена се тестваха за COVID-19 в Белград и пробите им бяха положителни.

Днес двойката се тества отново и пробите този път бяха отрицателни. Децата на Новак и Йелена също се изследваха за вируса, но резултатите показаха, че те не са се заразили.

https://twitter.com/camerlengo73_2/status/1278633563974520832?s=19

След като стана ясно, че пробата на Новак е положителна, световният номер едно каза: "Всичко, което направихме през последния месец, го направихме с чисто сърце и искрени намерения. Нашият турнир имаше за цел да обединява и да сподели послания за солидарност и състрадание в целия регион.

Турнирът беше създаден да помогне както на вече доказали се тенисисти, така и на някои млади таланти от Югоизточна Европа да имат достъп до тенис в състезателна обстановка, докато Турът е спрян заради пандемията от Covid-19.

Надпреварата беше замислена с една филантропска идея – да дарим приходите от нея за хората в нужда. Фактът, че толкова много хора откликнаха на идеята, ми стопли душата.

Организирахме турнира в момент, в който вирусът беше отслабнал, вярвайки че условията за провеждане на състезанието бяха изпълнени.

За съжаление, вирусът все още е в настоящето и това е реалността в днешно време – трябва да се научим да се справяме и да живеем с този проблем.

Надявам се, че нещата ще се облекчат с времето, за да можем да си върнем живота такъв, какъвто го познаваме.

Наистина съжалявам за всеки един случай на тази болест. Надявам се това да не повлияе сериозно на здравето на никого и че всички ще бъдем добре.

Ще се поставя под лична изолация за следващите 14 дни и ще повторя теста след 5 дни.”

Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Новак и Йелена Джокович дадоха отрицателна проба на тест за COVID-19 Диана Андреева

Коментари





Следвайте ни в Facebook