Новата атракция на Белград: Президентът Вучич се заема с изграждането на музей на Джокович

от в 15:56 на 07.08.2024
Елеонора Александрова

Преди броени дни Новак Джокович спечели олимпийското злато, а с това можем да кажем, че той вече е постигнал всичко в своята легендарна тенис кариера. 

Триумфът на най-успешния тенисист за всички времена пък изглежда ще бъде овековечен в неговата родина и с тази задача ще заема държавния глава. Президентът на Сърбия, Александър Вучич, не скри възхищението си към постигнатото в Париж от голямата спортна звезда на родната си държава. Самият той сподели, че скоро ще бъде започнато изграждане на музей, в чест на Джокович, където посетителите ще могат да се запознаят по един възможно най-интересен и интерактивен начин на успехите на 24-кратния "мейджър" шампион, който се очаква да дари и част от най-ценните свои тенис артикули за това начинание.

"Имахме първите дискусии за изграждането на музея на Новак Джокович, който се очаква да стане новата атракция на Белград. В Палма де Майорка има музей, посветен на Рафаел Надал. Ще се стремим да покажем по подходящ начин приноса на Джокович за нашата страна и в същото време да привличаме туристи. Новак е по-велик от Надал в този прекрасен спорт, наречен тенис. Джокович е много популярен из целия свят, не само в Сърбия. Например, ако подарите негова ракета  на китаец, той няма да може да я приеме, защото я смята за твърде ценен и значим подарък.

Вярвам, че можем да завършим този проект много преди световното изложение "World Expo" (който ще се проведе в Белград през 2027-ма). С тези темпове Белград се превръща във водещ център и метрополия отвъд бивша Югославия. За да привличаме хора, имаме нужда от град като този и съм убеден, че сме на прав път." - допълни Вучич

Източник: Tennisuptodate 


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Новата атракция на Белград: Президентът Вучич се заема с изграждането на музей на Джокович Елеонора Александрова
Теми:  
александър вучич | любопитно | новак джокович | новини

Коментари





Следвайте ни в Facebook