Новата британска звезда: Дрейпър разгроми нопобеден съперник и е на дебютен 1/4-финал в Шлема!

от в 21:28 на 02.09.2024
Елеонора Александрова

Джак Дрейпър се класира за дебютния си "мейджър" четвъртфинал на тазгодишния US Оупън. Британецът разгроми световния номер 39, Томаш Махач, с 6:3 6:1 6:2 за едва 1 час и 44 минути игрово време и ще се изправи срещу австралиец (Алекс Де Минор или Джордан Томпсън). Любопитното е, че досега 22-годишният британец никога не беше побеждавал този съперник в 3-те им мача, но изглежда Ню Йорк е неговото щастливо място, имайки предвид, че през миналата година беше извън топ 100 при началото на последния "мейджър" за сезона и въпреки това се класира за четвъртия кръг.

В първите минути на срещата двамата тенисисти разчитаха предимно на началните си удари и в резултат на това те печелеха бързо и безпроблемно сервис геймовете си. Това продължи до резултат от 3:2 за непоставеният тенисист, когато изведнъж той започна да взима прекалено прибързани решения, които не му донесоха успех и това позволи на световния номер 25 да поеме инициативата и да спечели четири поредни гейма, за да затвори сета в своя полза.

Кризата в играта на Махач продължи и във втората част, като тогава той допусна два пъти повече непредизвикани грешки, отколкото уинъри. За разлика от него, Дрейпър продължаваше да е изключително солиден и увеличи серията си на 7 поредни спечелени гейма. Махач се разписа за 1:3, но впоследствие инкасира нов брейк и сетовете станаха 2:0 в полза на световния номер 25.

Тенденцията не се промени и във финалната част. По-високоранкираният тенисист се откъсна с преднина от два пробива при 4:1. Чехът започна да играе много по-освободено и дори в следващите две подавания на опонента си имаше възможности за рибрейк, ала Дрейпър показа достатъчно здрави нерви, за да запази преднината си и да намери място във финалната осмица на турнира.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Новата британска звезда: Дрейпър разгроми нопобеден съперник и е на дебютен 1/4-финал в Шлема! Елеонора Александрова
Теми:  
atp | us open | джак дрейпър | Обзори | томаш махач

Коментари





Следвайте ни в Facebook