Новата местна звезда не разочарова: Шелтън преодоля бивш Мастърс шампион на старта в ИУ

от в 00:20 на 10.03.2023
Мартин Петков

Бен Шелтън се превърна в една от приятните изненади на старта на новия сезон, след като 20-годишният американец при първото си напускане на пределите на родината си, за да вземе участие в турнир при професионалистите, достигна четвъртфиналната фаза на Аустрелиън Оупън, където впечатли с представянето си и проби в топ 50 на класацията на АТР. Оттам насетне обаче 193-сантиметровият левичар изпитва затруднения и последователно загуби на старта на надпреварите в Делрей Бийч и в Акапулко, преди през днешния ден да се завърне обратно на победния път, надигравайки безапелационно екстравагантния Фабио Фонини в откриващия си мач на Мастърса в Индиън Уелс - 6:4 6:1. С успеха си световният номер 41 си осигури сблъсък във втория кръг на турнира срещу своя сънародник и защитаващ шампион Тейлър Фриц.

Началото на двубоя се оказа повече от обещаващо за италианския ветеран, който пласираше дълбоко ударите си на ретур, предизвиквайки грешки в играта на младежа, което доведе до пробив в сметката на някогашния представител на топ 10. Впоследствие Шелтън скоропостижно се отърси от слабия си старт в мача, като започна да продуцира множество печеливши отигравания, довели до редуциране на пасива му, но въпреки това Фонини отново достигна своя шанс да излезе напред в резултата. В този случай обаче домакинският представител на трепна и удържа подаването си от ситуация 15:40, за да може в самия край на сета да пробие решително в десетия гейм, с което направи първата крачка към победата.

Импулсът на световния номер 41 се пренесе и в дебютните минути на втората част, когато той отлично предугаждаше действията на Фонини и имаше противодействие срещу всеки удар на ветерана, като използва игровото си преимущество и реализира ранен пробив. Оттам насетне наблюдавахме до голяма степен игра тип "вабанк" от страна на италианеца, който повиши значително риска в отиграванията си и макар да достигна брейкбол, то този му стил беше изпълнен с неточности и Шелтън не просто запази аванса си, а дори го дублира, слагайки точка на спора след малко над час игра.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Новата местна звезда не разочарова: Шелтън преодоля бивш Мастърс шампион на старта в ИУ Мартин Петков
Теми:  
atp | бен шелтън | индиън уелс | фабио фонини

Коментари





Следвайте ни в Facebook