Нови изненади на РГ: Световната №3 напусна турнира; шампионка от Шлема я последва

от в 00:47 на 26.05.2022
Мартин Петков

Мария Сакари определено не впечатли с представянето си в хода на клей сезона, ала това не ѝ попречи да стартира успешно кампанията си на Ролан Гарос, където има да защитава полуфинал от миналогодишното издание на турнира. През днешния ден гъркинята се изправи срещу бившата представителка на топ 20 Каролина Мухова, която не просто ѝ даде сериозен отпор, а дори обратно на очакванията стигна до победата след 7:6(5) 7:6(4). В двубой за място във втората седмица на надпреварата за световната номер 81 предстои да срещне намиращата се в отлична форма Аманда Анисимова.

Чехкинята стартира ударно с ранен брейк, докато именитата ѝ съперничка все още не можеше да навлезе в нужния ритъм. Постепенно вълнуващите мигове изчезнаха, докато не се стигна до ключовата фраза от частта, когато Мухова пропиля цели седем сетбола и изгуби предимството си, за да станем свидетели на тайбрек. В дългия гейм водачеството често се менеше, но от решаващо значение се оказа 11-та точка, която бе в полза на световната номер 81 и тя записа откриващия сет в актива си.

Втората част ни предостави още по-голяма битка на корта, като сервиращите биваха изправени пред брейкболи във всяко от първоначалните си подавания, поради което пробивите се превърнаха в често срещано явление и печеливша от ситуацията излезе чехкинята, която 102 минути след началото на срещата разполагаше със сет и брейк аванс. В последвалите геймове се повтори картината от предишния сет и Сакари възстанови паритета, за да видим нов тайбрек. Мухова влезе със завидно самочувствие в решителната фаза на сета и нито за миг не изостана назад в резултата, стигайки до крайния успех след битката продължила 2 часа и 30 минути.

В един от закриващите програмата през днешния ден двубои на корт №7 излязоха Петра Квитова, която е бивша полуфиналистка на Ролан Гарос, и участващата с ,,уайлд кард" Дария Савил. Австралийката поддържаше изключително високи проценти на първи сервис, като съотношението ѝ между уинъри и грешките беше положително, докато двукратната шампионка от Шлема бе на обратния полюс, за да може закономерно след 6:4 6:2 световната номер 127 да стигне до победата. Във фазата на трети кръг за Савил предстои да срещне намиращата се в серия от седем последователни успеха Мартина Тревисян.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Нови изненади на РГ: Световната №3 напусна турнира; шампионка от Шлема я последва Мартин Петков
Теми:  
каролина мухова

Коментари





Следвайте ни в Facebook