Нови низини: Томич се дигизира като фен, за да пречи на играча, от който отпадна (видео)

от в 15:44 на 19.08.2024
Калоян Соколов

Бърнард Томич достигна нови лични низини. Някогашният топ тенис талант отдавна е загубил всякаква надежда, че ще постигне нещата, за които изглеждаше орисан и ракетата по-скоро се е превърнала в негово средство за оцеляване, а не във верен съюзник в преследването на значими трофеи. В последните години бившият номер 17 влиза в новините единствено по грешните причини и зае ролята на един своеобразен тенис клоун.

Томич неотдавна напусна свой мач заради скандал с приятелката си, отказа се от друг заради "непоносима" жега от 27 градуса, предизвика Ник Кирьос на боксовия ринг и през цялото това време не спираше да говори как щеше да е в топ 10, ако имаше желание, но парите в тениса са твърде малко за него. Изглежда арогантният нрав на австралиеца му носи проблеми и извън кортовете, защото в края на миналата година изтекоха кадри от това как става жертва на побой от двама мъже.

Този път обаче 4-кратният ATP шампион постъпи по начин, който е грозен дори за най-пристрастния фен по трибуните, а какво остава за професионален спортист. Настоящият номер 238 имаше сравнително успешна седмица на Чаланджъра в Санто Доминго, достигайки до 1/4-финалите, но там изненадващо беше разгромен с 6:2 6:2 от квалификанта Андрес Андраде.

Изглежда между двамата се е стигнало до някакво спречкване по време на срещата и австралиецът е отказал да стисне ръката на своя съперник след края на последната точка. Впоследствие Андраде достига до своя първи Чаланджър финал в кариерата си, където се изправя срещу ветерана Дамир Джумхур, а в публиката има неочаквано присъствие.

Бърнард Томич решава да се завърна по време на сблъсъка за титлата, като се дегизира със слънчеви очила и шапка, което веднага ни подсказва, че неговото намерение не е просто да гледа мача. Томич през цялото време сменя позицията си на трибуните, за да е възможно най-близо до Андраде и да му пречи чрез провокации, обиди и непрестанно говорене.

В крайна сметка еквадорецът подава оплакване към официалните лица и те бързо разпознават нарушителя, след което бившият 1/4-финалист от Уимбълдън бива изгонен от корта, но все пак изглежда неговите психологически игри са дали резултат, защото Джумхир печели финалната среща с 2:0 сета.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Нови низини: Томич се дигизира като фен, за да пречи на играча, от който отпадна (видео) Калоян Соколов
Теми:  
atp | бърнард томич | любопитно

Коментари





Следвайте ни в Facebook