Нови притеснения за Джокович преди АО: Прекъсна тренировката си след само 36 минути игра

от в 11:57 на 11.01.2023
Мирела Николова

Остават по-малко от пет дни до началото на тазгодишното Открито първенство на Австралия, където основен фаворит за спечелване на титлата отново е деветкратният шампион там Новак Джокович. След като бе депортиран от Австралия през миналата година заради отказа си да се ваксинира, то през настоящата година сърбинът се завърна в Мелбърн и ще опита да спечели своя 22-ри трофей от Големия шлем, който ще го изравни на върха по този показател с Рафаел Надал.

Сезонът стартира по великолепен начин за Ноле, който триумфира на АТР 250 надпреварата в Аделаида, побеждавайки на финала Себастиан Корда в епичен трисетов трилър. В полуфиналния си двубой срещу Даниил Медведев обаче балканецът изпита дискомфорт в областта на бедрото и дори се възползва от правото си на медицински таймаут. Въпреки това той спечели срещата без затруднения в последователни части, а впоследствие успокои феновете си, че не става въпрос за нищо сериозно.

През днешния ден обаче физическите проблеми на Джокович отново напомниха за себе си по време на тренировъчния му мач с Даниил Медведев на Rod Laver Arena. Сърбинът на три пъти поиска да му бъде масажирана проблемната област, след което след само 36 минути на корта взе решение да прекрати тренировката. 

"Става въпрос за сухожилието, с което имах проблеми в Аделаида през миналата седмица. Просто усетих болка и не исках да рискувам. Изиграх един сет срещу Даниил, но реших да се откажа и му се извиних, той прояви разбиране. Не искам да си навлека по-сериозни проблеми преди Аустрелиън Оупън", сподели 21-кратният шампион от Големия шлем.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Нови притеснения за Джокович преди АО: Прекъсна тренировката си след само 36 минути игра Мирела Николова
Теми:  
atp | Аустрелиън Оупън 2023 | любопитно | новак джокович

Коментари





Следвайте ни в Facebook