Нови проблеми: Здравните власти на Италия са против участието на Джокович в Рим

от в 19:57 на 19.02.2022
Мирела Николова

През януари Новак Джокович бе депортиран от Австралия и лишен от възможност да се състезава за рекорден 21-ви трофей, след като визата му бе анулирана от министъра на имиграцията поради страх, че сърбинът би могъл да предизвика антиваксърски настроения сред австралийското общество. Въпреки че множество турнири продължават да изискват ваксина за участие, преди няколко дни италианският заместник-министър на спорта Валентина Вецали сподели как засега не се предвижда налагането на зелен сертификат за тенисистите на Мастърса в Рим, така че 20-кратният шампион от Шлема би бил добре дошъл във Вечния град.

Днес обаче над главата на световния номер едно надвиснаха нови тъмни облаци, тъй като заместник-министърът на здравеопазването на Италия Андрей Коста заяви в интервю, че е против участието на сърбина на турнира в Рим, който през тази година ще се състои между 8 и 15 май.

"Не съм убедена какви бяха точните причини, поради които заместник-министърът на спорта Вецали обяви, че Джокович ще може да играе в Рим. Съществуват правила, които трябва да се спазват, докато са в сила. Вярвам, че това се отнася за абсолютно всички, и тези, които имат множество последователи и фенове трябва да дадат добър пример. Затова аз съм против участието на Джокович на надпреварата в Рим", завърши Коста.

Източник: Sportskeeda


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Нови проблеми: Здравните власти на Италия са против участието на Джокович в Рим Мирела Николова
Теми:  
atp | любопитно | новак джокович | рим | рим 2022

Коментари





Следвайте ни в Facebook