Нови силни изяви от младите американци: Подобаващ старт за Корда и Бруксби в Маями

от в 21:47 на 24.03.2022
Диана Андреева

Себастиан Корда изигра най-категоричния си мач през 2022-ра, за да открие кампанията си на Мастърс турнира в Маями с успех. Представителят на домакините се справи със съпротивата на Алехандро Давидович Фокина с безапелационното 6:1 6:1 и само 73 минути след началото на двубоя можеше да вдигне победоносно ръце.

Още от началните минути мачът беше на високи обороти, а скоростните разигравания преобладаваха на корта в Маями. Корда успяваше да задържи топката в очертанията на корта достатъчно дълго, за да може да изтощи напълно своя противник и в правилния момент да приложи мощния си форхенд в действие, а именно тази тактика позволи на американеца да доминира напълно до последната точка, за да му гарантира място в следващия етап и среща с Алберт Рамос Виньолас. 

В един висококачествен тенис сблъсък по-късно през деня друг американски състезател зарадва своите сънародници по трибуните. Става въпрос за Дженсън Бруксби, който макар да бе притиснат до ръба, демонстрира хладнокръвие и в крайна сметка надделя над Федерико Кория. Двубоят приключи при резултат 3:6 6:2 6:3, а по този начин Бруксби си осигури сблъсък с 18-ия поставен в основната схема Николоз Басилашвили.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Нови силни изяви от младите американци: Подобаващ старт за Корда и Бруксби в Маями Диана Андреева
Теми:  
алехандро давидович фокина | дженсън бруксби | мастърс маями | маями | себастиан корда | федерико кория

Коментари





Следвайте ни в Facebook