Нови сътресения: Още две шампионки от Шлема се отказаха от участие на US Open

от в 05:27 на 26.08.2021
Калоян Соколов

Откритото първенство на САЩ е само на няколко дни отстояние, а последният Шлем за годината вече трябваше да претърпи няколко тежки удари, след като стана ясно, че в Ню Йорк няма да видим три от най-големите легенди на съвременния спорт. Става дума за Роджър Федерер, Рафаел Надал и Серина Уилямс, които до един страдат от травми и няма да могат да вземат участие в заключителната "мейджър" надпревара за сезона.

Сега към тях обаче се присъединяват още две сериозни имена, визирайки София Кенин и Винъс Уилямс. Миналогодишната шампионка от Мелбърн призна, че е дала положителна проба за коронавирус и ще пропусне турнира, макар че е ваксинирана и се чувства добре физически. Това е породено от обстоятелството, че тя продължава да не може да даде негативен резултат на тестовете и сега за нея остава да оздравее и да се подготви максимално добре за останалата част от сезона.

Бившата номер едно пък изтъкна за проблеми в областта на крака, чието наличие я е измъчвало цяло лято и не е успяла да ги отстрани навреме. Ветеранката обаче няма никакво намерение да се отказва и признава как няма търпение в скоро време отново да се завърна на корта.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Нови сътресения: Още две шампионки от Шлема се отказаха от участие на US Open Калоян Соколов
Теми:  
us open | wta | винъс уилямс | любопитно | софия кенин

Коментари





Следвайте ни в Facebook