Нови върхове на 33: Григор Димитров изпраща двата си поредни най-силни сезона (статистика)

от в 14:41 на 11.10.2024
Калоян Соколов

Григор Димитров може да напусна Мастърс надпреварата в Шанхай след поражение в 1/8-финалите, но показа, че постепенно се доближава до своята топ форма след контузията. Особено впечатляваща беше победата на българина в 1/8-финалите на турнира над действащия шампион от Мастърса в Монреал - Алексей Попирин.

Точно този успех се оказа и под юбилейния номер 40 за Григор през сезона, а с това той си гарантира ново най-добро постижение в своята кариера, защото за пръв досега в две поредни години съумява да спечели над 40 мача.

През миналата година Димитров записа 41 спечелени двубои срещу 21 поражения, а към този момент има на сметката си 40 успеха срещу 14 загуби през 2024-та, но тепърва му предстои да играе на състезанията в Стокхолм, Виена и Париж. 

2014-та и 2017-та са другите две години, в които нашият топ тенисист преминава границата от 40 триумфа в ATP Тура, като интересното е, че 2014-та е по-успешна по общ брой победи (50), въпреки че през 2017-та (49) печели трофея от ATP финалите и достига до рекордната си трета позиция в световната ранглиста.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Нови върхове на 33: Григор Димитров изпраща двата си поредни най-силни сезона (статистика) Калоян Соколов
Теми:  
atp | бгтенис | григор димитров | любопитно | рекорди | шанхай

Коментари





Следвайте ни в Facebook