Новият екип е ясен: Синер ще замени уволнените с доскорошни членове в щаба на Джокович

от в 11:19 на 11.09.2024
Калоян Соколов

Яник Синер вече е избрал кой ще е новият му кондиционен треньор, съобщава италианското издание "Gazzetta dello Sport". Припомняме ви, че Синер до голяма степен беше принуден да уволни Умберто Ферара и Джакомо Налди, които бяха в ролята на кондиционен треньор и физиотерапевт в щаба на южнотиролеца.

Причината беше избухналия допинг скандал и обстоятелството, че Налди е използвал спрей със забраненото вещество клостебол, който му е бил препоръчан и осигурен именно от Ферара, а така те неволно се превърнаха в главните виновници за двете положителни допинг проби на състезателя, ако се доверим на неговата версия за ситуацията.

Изглежда шампионът от US Open отново е решил да заложи на работа със свой сънародник и се очаква през следващите дни да обяви новото си сътрудничество с Марко Паничи, който е гуру в областта на физическата подготовка и цели 6 години беше неизменна част от щаба на Новак Джокович.

Паничи освен това има дългогодишен опит в академията на Ник Болетиери във Флорида, а след това работи и в академията "Санчес Касал", като в тези години през ръцете са му минали имена от ранга на Даниел Хантухова, Иво Карлович, Филип Колшрайбер, Фабио Фонини, Франческа Скиавоне, Ли На и Симоне Болели.

Що се отнася до позицията на физиотерапевт, то там засега най-сериозно се спряга името на Клаудио Зималия, който също беше част от екипа на Новак Джокович до началото на този сезон, след като в края на 2022-ра замени Улисес Бадио, а към момента Зималия е част от академията на Рикардио Пиати, с когото Синер е прекарал почти целия си съзнателен живот, но реши да уволни преди две години, защото специалистът имаше твърде властно поведение спрямо него.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Новият екип е ясен: Синер ще замени уволнените с доскорошни членове в щаба на Джокович Калоян Соколов
Теми:  
atp | любопитно | яник синер

Коментари





Следвайте ни в Facebook