Новият треньор на Ливърпул: Искам играчите ми да имат шампионския манталитет на Джокович

от в 14:13 на 21.06.2024
Габриел Илиев

Новак Джокович е всепризнат като един от спортистите, които никога не се отказват и дори, когато им е най-трудно, винаги успяват да се измъкнат и някакси да спечелят своя мач. Поредно признание за сърбина дойде от новия треньор на Ливърпул - Арне Слот.

Нидерландецът даде своето първо интервю като треньор на мърсисайдци пред клубната телевизия. Там той беше запитан от водещия дали ползва като пример атлети от други спортове, a отговорът на бившия наставник на Фейенорд беше следния:

"Наистина често вземам пример от други спортове. Разбира се, няма как да говорим за тактическата страна на нещата, защото нещата са съвсем различни. Говоря по-скоро за менталната страна на нещата и понякога взаимствам някои неща, които изпозлвам при срещите на отбора, когато се събираме преди мач.

В момента Новак Джокович е най-големият ми пример в това отношение. Спомнете си как се контузи в онзи толкова тежък мач срещу Серундоло, но все пак съумя да победи. Това е едно от най-големите му качества, а именно да спечели, когато не покзва най-добрата си игра и обстоятелствата са срещу него. Опитвам се да пренеса точно този шампионски манталитет върху играчите си" - ракзрива наследника на Юрген Клоп.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Новият треньор на Ливърпул: Искам играчите ми да имат шампионския манталитет на Джокович Габриел Илиев
Теми:  
atp | атп | джокович | любопитно | новак джокович

Коментари





Следвайте ни в Facebook